Tips: Det bästa mot pormaskar är vitamin B5. Klicka här och läs mer.

Specialister ger tips om pormaskar

I veckan skickade vi ett mail till några som är specialister på hur man behandlar pormaskar. Denna sajt handlar uteslutande om pormaskar så självklart ska vi fråga de som dagligen behandlar pormaskar, om råd. Vi bad dem även att skriva lite om sin klinik.

Vi frågade följande frågor:

1. Ska man klämma sina pormaskar?

2. Vilket är det bästa sättet att bli av med sina pormaskar?

3. Kan man på något sätt minska storleken på sina porer på  näsan?

Care hudvård & make up i Linnéstaden i Göteborg

Vi som jobbar här tar hand om dig på bästa sätt. Hudterapeuterna som jobbar här, har stor erfarenhet inom området. Vi är flexibla och salongen du kommer till är mysig och personlig. Service och professionalism är vårt mål!

1. Man kan klämma sina pormaskar om man är försiktig. Dvs. använd papper runt fingertopparna och om de inte kommer ut när man klämmer, ska man vända sig till en hudterapeut för att få hjälp med det. Man bör inte klämma för ofta. Max en gång varannan vecka. Pormaskarna kommer tillbaka ialla fall och huden blir ansträngd och känslig om man klämmer för ofta.

2. Det bästa sättet att bli av med pormaskar är att gå och göra en ansiktsbehandling hos en hudterapeut. Där gör man rent huden och ångar upp huden i en vapozon som gör att porerna öppnas och talget lättare kommer ut när man klämmer.

3. Nej. Porernas storlek kan vi inte påverka. De har vi genetiskt. Det finns porsammandragande produkter, men de verkar mest uttorkande på huden. Primers kan man använda under sin foundation som ”trollar” bort synliga porer lite grann. Detta är dock bara kosmetiskt

DMK Sverige AB

Inom Danné har vi ett flertal tekniker/behandlingar att tillgå för att få djuprengöra huden och reducera/eliminera uppkomsten att pormaskar/komedoner. Basen är professionell behandling. Vi jobbar enbart mot hudterapeuter/hudläkare och hänvisar således till våra samarbetspartners vid dessa frågor.

1. Få en professionel behandling inledningsvis. En hudterapeut kan normalt göra mer, givet att hon jobbar med bra verktyg/produkter

2. Använd bra rengöring hemma (utan syror, alkoholer). Kvällen räcker för det flesta, även morgon om huden är mycket oren/fet. Att vårda sin hy redan i unga år är också en utmärkt antidot mot förstorade porer – ev komedoner får ingen möjlighet att växa till.

3. Om du behöver klämma, gör det på varm hud, utan våld och med måtta (gäller komedoner, ej inflammerad acne). Att klämma mycket kan ge ärr, inflammation uppstå.

Nettans

Har varit i skönhetsbranschen i 20 år

1. Klämma pormaskar på en skönhetssalong! Att klämma själv hemma, då är det lätt att klämma sönder huden i stället för att få ut pormasken och det ger skador i huden dvs ärr.

3. Det är svårt att minska porstorlekjen, men med regelbunden porrengöring på skönhetssalong och med bra hemma produkter i från en skönhetssalong så går det att minska porstorleken och se jämnare och finare ut i huden. En por är ju en muskel som kan tänjas och slutas. Pormasken är oxiderat  talg som blir svart.

Hudvårdcenter

Hudvårdscenter finns både i Uppsala och i Stockholm. Funnits sedan 1994

1. Helst ska man låta en auktoriserad hudterapeut sköta detta men om man måste klämma hemma ska man vara väldigt försiktig! Det krävs att man ångar huden innan klämmning för att öppna upp sedan ska man ska se till att man är helt ren om händer och fingrar och använda papper runt fingertopparna. Man ska inte klämma för ofta och absolut inte med våld -detta kan ge både ärr och inflammationer.

2. Det bästa sättet att bli av med pormaskar är att regelbundet göra en ansiktsbehandling hos en hudterapeut.I behandlingen får du en ordentlig rengöring, man ångar upp huden som gör att porerna öppnas och talget lättare kommer ut när man klämmer. Om det behövs kan man även tillsätta en starkare AHA syra som gör att huden luckras upp ännu mer.

3. Vi har alla porer och mer eller mindre pormaskar. I huden finns talg som fungerar som hudens naturliga smörjningsmedel, när talget sedan kommer i kontakt med luft så oxideras talget och det blir svart. Om man använder rätt produkter hemma kombinerat med behandling på salong så kan hudens talgproduktion balanseras. Huden blir då klarare, fräschare, jämnare och får mer sammandragna porer. Man ska dock vara försiktig att använda alltför starka produkter då detta kan verka uttorkande på huden och få en motsatt effekt

Vi tackar dessa specialister för att de tog sig tid att svara och hoppas att dessa råd leder till du lyckas minska antalet pormaskar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>